Dezinsectie plosnite

DEZINSECTIE plosnite

Servicii de dezinsectie plosnite in Bucuresti si Ilfov: spaima plosnitelor de pat.

Suntem specializati in eliminarea plosnitelor, un daunator urban foarte enervant care compromite sanatatea atat a casei, cat si a mediului dvs. de munca. Daca sunteti presedintele unei asociatii de proprietari, sau o persoana fizica, sau aveti o companie si sunteti interesat de eradicarea plosnitelor, nu ezitati sa ne contactati.

Ce esteo plosnita?

Numele lor real este  Cimex lectularius , desi sunt cunoscute in mod obisnuit ca  plosnite de pat sau plosnite de pat . Este o insecta hemiptere din familia Cimicidae.

Dieta sa este hematofaga, adica se hraneste cu  sangele oamenilor si (posibil) altor animale cu sange cald.

Desi nu este strict nocturna, activitatea sa principala se desfasoara noaptea.

Cum sa recunoasteti plosnitele:

Plosnita adult este de culoare rosie- maro, corp plat-turtit, de forma ovala si fara aripi, cu peri microscopici.

Adultii au o lungime de 4 pana la 5 mm, astfel incat sa poata fi vazuti cu ochiul liber.

Cele  nimfe (puii )  sunt translucide, pot dobandi culori mai deschise sau inchise , deoarece acestea fac naparliri succesive pana cand ajung la maturitate.

dezinsectie plosnite
plosnite

DESPRE deszinsectie plosnite

Cum si cand se hranesc plosnitele de pat?

HRANIRE

Plosnitele de pat sunt in mod normal active dupa apusul soarelui, atingand varful in hranire cu aproximativ o ora inainte de rasaritul soarelui. Cu toate acestea, isi pot incerca hranirea in alte momente, daca li se ofera ocazia.

Ajung la victima lor miscandu-se sau chiar uneori urcand pe peretii camerelor pana la tavan si cazand pe „victima” lor.

Corpurile lor sunt foarte plate, ceea ce le permite sa se ascunda in mici crapaturi. In timpul zilei tind sa fie departe de lumina, preferand sa fie ascunse in locuri precum saltele, in interior sau in exterior, somiere, mobilier din apropiere etc.

Plosnitele de pat se pot deplasa pentru a se hrani, dar totusi tind sa ramana aproape de sursa lor de hranire

Cum sunt muscaturile de plosnita de pat?

MUSCATURA PLOSNITEI

Efectul muscaturilor consta intr-o umflatura pielii, de culoare rosiatica, desi poate fi si plata, de obicei insotit de mancarimi intense.

Roseata si umflarea pielii sunt rezultatul unei reactii alergice la anestezicele continute in saliva plosnitei de pat.

Muscaturile de plosnita pot sa nu se distinga de muscaturile de tantari, desi muscaturile de plosnita tind sa dureze mai mult pana cand efectele lor se epuizeaza.

Muscaturile lasa de obicei urme intr-o maniera aliniata, datorita faptului ca insecta a fost deranjata in timp ce se hranea si se afla la o mica distanta de locul in care trebuia sa se hraneasca in continuare. Desi se poate datora si muscaturilor succesive ale insectei pana cand gaseste o vena.

Cum se dezolvta si cat traieste plosnita de pat?

PLOSNITA – CICLU VIATA

Plosnitele de pat sunt insecte cu o dezvoltare aparte, cunoscuta si sub numele de metamorfoza incompleta, deoarece diferitele etape de dezvoltare pana la atingerea varstei adulte apar fara o etapa pupala. Ciclul de viata include oul, cinci etape nimfale si faza adulta.

Depunerea oualor depinde de cantitatea de sange ingerata de femele, de temperatura mediului si de varsta femelei, astfel incat aporturile abundente si periodice de sange, temperaturile calde si femelele tinere vor duce la o productie mai mare de oua. . In functie de acesti factori, o  femeie adulta poate depune aproximativ 2-3 oua pe zi , ceea ce se traduce in  aproximativ  150-500 de oua de-a lungul vietii .

Ouale au dimensiunea de aproximativ 1 mm si sunt albe si usor curbate. In general, acestea sunt lipite de suprafata unde au fost asezate de o substanta lipicioasa care le inconjoara.

deratizare plosnite

INFORMATII GENERALE PLOSNITE

Cum ma pot infesta cu plosnite?

Vine vara si odata cu ea, calatoria in vacanta. Tuturori ne place sa plecam in vacanta si uneori, din pacate, ne intoarcem cu un chirias in plus. Nu este vorba de a cauta o persoana responsabila, desi hotelurile sunt in mod clar învinovatite.

In prezent, plosnita de saltea a devenit un virus urban extrem de virulent si se inmulteste rapid, fiind in general dificil de controlat . Plosnitele de pat au devenit un daunator la nivel mondial si nu este in legatura cu curațenia sau igiena gospodariei. Acestui daunator enervant, care hraneste cu sange, nu-i pasadecat sa se hraneasca creand in general infestari semnificative .

Hotel, spital, transport in comun, taxi, vizite la rude, vecini, toate aceste locuri pot fi o sursa de infestare cu plosnite.

dezinsectie plosnite de saltea

METODE de combatere a plosnitelor

Metode de dezinsectie plosnite

  • Tratament rezidual  Presupune aplicarea unor substante insecticide (destinate uzului profesional) pe suprafetele de circulatie a plosnitelor. Astfel atat timp cat substanta ramane remanenta pe suprafetele tratate plosnitele vor intra in contact involuntar cu ea in traseele lor.
  • Dezinsectie prin nebulizare  presupune efectuarea unei cete insecticide cu ajutorul unui nebulizator ULV. La fel ca si in cazul tratamentului rezidual se creeaza o pelicula foarte fina de insecticid pe toate suprafetele din locatia tratata. Acest tip de tratament prezinta un efect de knock-down remarcabil insa presupune si o perioada de repaos mai extinsa dupa tratament.
  • Tratament dezinsectie plosnite combinat rezidual + nebulizare Combina avantejele celor doua tipuri de tratamente, remanenta crescuta si efect de knock-down rapid.
Leave this field blank

PROGRAMARI INTERVENTII

Contactati-ne pentru o interventie DDD rapida si eficienta.

Intervenim rapid pentru rezolvarea oricarei probleme aparute. Nu trebuie decat sa contactati printr-o cerere de oferta sau un apel departamentul nostru de call-center pentru a stabili impreuna o interventie de exterminare a daunatorilor. Solutiile propuse sunt sigure pentru dvs , familia dvs sau afacerea dvs.

Suna