Deratizare

DERATIZARE

Servicii de deratizare in Bucuresti si Ilfov: spaima sobolanilor si soarecilor.

Rozatoarele sunt o pacoste atat in ​​casele private, cat si in spatiile publice sau comerciale. Sunt foarte daunatori in ceea ce priveste contaminarea si transmiterea bolilor, pe langa impactul psihologic major pe care il implica. Daca ati observat rozatoare, nu ezitati sa ne contactati si va vom rezolva problema.

Ce este un rozator?

Rozatoarele reprezinta aproape 40% din speciile de mamifere si sunt alcatuite din 1.711 specii din 35 de familii care includ 389 de genuri.

Principala sa caracteristica este detinerea unei perechi de incisivi in maxilarele superioare si inferioare pe care le folosesc pentru a roade.

Tipuri de rozatoare

Cele mai frecvente rozatoare gasite in Europa sunt:

  • Rattus norvegicurs  (sobolan norvegian, sobolan brun, sobolan de canalizare)
  • Rattus rattus  (sobolan negru; sobolan de acoperis)
  • Mus musculus si / sau domesticus  (soarece de casa)
deratizare
deratizare tipuri de sobolani

DESPRE deratizare ROZATOARE

Sobolan canalizare

RATTUS NORVEGICURS

Originar din Asia centrala, masoara intre 35 si 45 cm, nasc la aproximativ 22 de zile dupa imperechere cate 7-8 pui tineri. O femela de sobolan poate avea si 10-12 fatari pe an.

Acesti sobolani dorm in timpul zilei si activitatea lor se desfasoara noaptea, deterioreaza mobilierul, hainele, cartile etc. si mananca alimente depozitate. Locuiesc in vizuini subterane, in tomberoane de gunoi, canalizare sau alte spatii cu conditii similare.

Este un bun alpinist, saritor, inotator, scafandru si foarte agresiv, este cea mai daunatoare si daunatoare specie; si transmite multe boli.

Sobolanul negru

RATTUS RATTUS

Rattus rattus este originar din Asia de Sud-Est, in principal din zonele impadurite din Asia de Sud-Est. In perioadele anterioare, sobolanul de acoperis a fost impartit in subspecii bazate pe marea variatie a culorilor din blana sa, care variaza de la gri inchis la negru.

Sobolanul negru sau sobolanul de acoperis prefera fructele, semintele si cerealele, iar atunci cand nu gaseste aceste alimente pleaca.

Au obiceiuri nocturne, construiesc cuiburi voluminoase cu ramuri si ierburi, sunt buni alpinisti, traiesc in interior si in aer liber si foarte rar in canalizare, formeaza colonii si ataca zonele de cultura.

Soarecele domestic

MUS MUSCULUS

Mus musculus si / sau domesticus, acest soarec domestic a trait in Israel si a fost probabil prezent in primele asezari agricole ale omului din Mesopotamia si Egipt, fiind originar din Pakistan.

Soarecii sunt solitari, formand uneori grupuri de mai multe femele si un mascul. Fiecare mascul isi marcheaza teritoriul, in fiecare teritoriu exista mai multe femele, o sursa de hrana si mai mult de un cuib. Nu isi imparte teritoriul si nu se deplaseaza mai mult de 5 sau 10 metri de refugiul sau.

Soarecele de casa mananca doar 3 pana la 4 grame. pe zi si 3 ml / zi de apa, desi pot supravietui fara apa timp de cateva luni.

deratizare sobolani

INFORMATII GENERALE deratizare

Caracteristici sobolani si soareci

  • Cunoasterea  abilitatilor senzoriale  ale rozatoarelor comune ne poate ajuta sa dezvoltam si sa propunem actiuni pentru controlul lor.
  • Sobolanii si soarecii au  obiceiuri crepusculare,  incepandu-si activitatea la amurg. Rozatoarele isi folosesc in mod special simturile pentru a se deplasa in cautare de hrana si pentru a scapa de pericol.
  • Vederea:  acest simt este cel mai putin dezvoltat si important in viata sobolanului si soarecelui, are o  acuitate vizuala slaba  intre 1 si 1,5 m.
  • Auz:  Simtul auzului este acut si  poate auzi in cadrul ultrasunetelor la 50 Khz  sau mai mult (oamenii aud in intervalul de 20 Khz). Intre ele emit sunete pentru a avertiza asupra posibilelor pericole.
  • Miros: Mirosul  este un simt important la rozatoarele comune. Sobolanii marcheaza cu urina pentru a-si recunoaste colonia. Simtul mirosului nu este contrar mirosului omului.
deratizare capcane

METODE DERATIZARE

Metode de deratizare a rozatoarelor

  • Inspectia preliminara a instalatiilor  pentru a determina prezenta rozatoarelor, specia si gradul de infestare, precum si posibilele cai de patrundere, daunele provocate, posibilele origini ale daunatorului, starea habitatului si terenurile invecinate.
  • Atentie la perimetrul exterior  al cladirilor in cauza, plasand statii pentru a crea o bariera de protectie exterioara
  • Instalarea statiilor cu cheie pentru securitate maxima , de tipul cel mai potrivit pentru spatiul tratat, unde vor fi amplasate momeli adecvate pentru sobolani si soareci
  • Statiile  vor fi  numerotate si se poate realiza un plan de amplasament in locatie
  • Revizuiri periodice ale momelilor  in care gradul de consum va fi controlat, schimband substantele active daca este necesar
  • In  zonele cu risc ridicat  de prezenta a rozatoarelor si in care la randul lor se depoziteaza sau manipuleaza produse alimentare, va fi utilizat un produs non-toxic sau produs sub forma de spuma , eliminand riscul de dispersie a momelilor granulate sau a celor pe baza de pasta proaspata.

PROGRAMARI INTERVENTII

Contactati-ne pentru o interventie DDD rapida si eficienta.

Intervenim rapid pentru rezolvarea oricarei probleme aparute. Nu trebuie decat sa contactati printr-o cerere de oferta sau un apel departamentul nostru de call-center pentru a stabili impreuna o interventie de exterminare a daunatorilor. Solutiile propuse sunt sigure pentru dvs , familia dvs sau afacerea dvs.

Suna