Dezinsectie gandaci

DEZINSECTIE GANDACI

Servicii de dezinsectie gandaci in Bucuresti si Ilfov: spaima gandacilor.

Suntem specializati in eliminarea gandacilor, un daunator urban foarte enervant care compromite sanatatea atat a casei, cat si a mediului dvs. de munca. Daca sunteti presedintele unei asociatii de proprietari, sau o persoana fizica, sau aveti o companie si sunteti interesat de eradicarea gandacilor, nu ezitati sa ne contactati.

Ce este un gandac?

Sunt insecte de dimensiuni medii pana la mari, turtite ca aspect, cu doua perechi de aripi dintre care precedenta este rigida si este dispusa orizontal pe spate; antenele sunt lungi si subtiri, picioarele alungite si destul de spinoase. Partea inferioara a toracelui are forma unui scut care se extinde inainte si acopera capul.

Tipuri de gandaci:

Cele mai importante trei specii din Europa, legate de habitatul uman sunt:

  • Periplaneta americana (gandac american)
  • Blatta orientala (gandac oriental)
  • Blatella germanica (gandac german, blond sau cafenea).
dezinsectie gandaci
dezinsectie tipuri de gandaci

DESPRE dezinsectie GANDACI

Gandacul american

PERIPLANETA AMERICANA

Gandacul american este distribuit in prezent in toate regiunile tropicale si subtropicale ale lumii. Originar din Africa tropicala, este considerat al doilea cel mai important gandac din lume.

Este un gandac cosmopolit si unul dintre cele mai frecventi din Romania. Poate fi considerat unul dintre cei mai persistenti daunatori din case si alte constructii umane.IÎn principiu, este o specie care coexista in mediul uman, desi gradul de exofilie pe care l-ar putea atinge nu a fost evaluat la nivel regional.

Este un gandac mare, deoarece adultii au o lungime de 3,5 pana la 4 cm, desi ocazional sunt mai mari sau mai mici. Masculii si femelele au mai mult sau mai putin aceeasi dimensiune, dar femelele au un abdomen mai dezvoltat, prin aceasta caracteristica se disting si sexele.

Gandacul german

BLATELLA GERMANICA

Gandacul german se gasește practic peste tot in lume. Se pare ca isi are originea in nord-estul Africii, in regiunea Marilor Lacuri dintre Etiopia si Republica Sudan. De acolo a emigrat în Europa si in restul continentelor. Este, fara indoiala, cel mai important gandac din lume.

Este un gandac cosmopolit cu o distributie larga in toate zonele din Romania. Este considerat cel mai raspandit daunator si cu cel mai important impact economic.

Este unul dintre cei mai mici gandaci domestici, avand o lungime de 10-15 mm. Are o culoare maro-galbuie mai deschisa la mascul, in timp ce la femela este putin mai inchisa. Nimfele sunt, in general, de culoare neagra, cu o banda mai deschisa pe mijlocul spatelui.

Gandacul oriental

BLATTA ORIENTALA

Gandacul oriental se gaseste in principal in zonele temperate ale lumii. Se crede ca este originar din Africa de Nord de unde este dispersat in Europa si America

Este un gandac de dimensiuni medii, cu o lungime de 7-20 mm. Culoarea corpului este maro rosiatic pana la negru la adulti, nimfele tind sa fie mai inchise la culoare.

Sexele se disting usor intre adulti, deoarece femelele au aripi extrem de reduse, iar masculii au aripi care acoperă 2/3 sau mai mult din abdomen, dar nu zboara. Aceastei importante specii de gandaci ii place un mediu răcoros, temperatura sa variază de la 20 ° la 29 ° C. In consecinta, acestea se gasesc la nivelurile inferioare ale cladirilor, unde temperatura este mai rece.

deratizare gandaci

INFORMATII GENERALE GANDACI

Unde apar, de regula, gandacii

Gandacul american, aceasta specie este cea mai mare dintre cele trei mentionate, culoarea sa variaza de la rosu la maro, habitatul sau se afla in locuri fierbinti si umede. Se gaseste in restaurante, bucatarii etc … unde poate gasi cu usurinta mancare.

Gandacul oriental maro inchis spre negru are dimensiuni intermediare, prefera locurile racoroase, habitatul sau fiind subsolurile, beciurile si incaperile de depozitare.

Gandacul german este cel mai mic, are culoarea galbena, are o dezvoltare rapida intre doua si trei luni si habitatul sau se afla in crapaturi, crapaturi, zone umede, activitatea sa este nocturna, se ascunde de lumina si are un comportament gregar.

dezinsectie gandaci de bucatarie

METODE DEZINSECTIE GANDACI

Metode de combatere a gandacilor

  • Tratament cu gel profesional  gelurile sunt plasate in locuri cheie dupa o schema de tratament. Gelurile sunt pentru uz profesional (diferite de cele pentru uz casnic) si se caracterizeaza prin calitatea si eficienta lor ridicata și prin natura lor nepericuloasa (nu trebuie asigurata o perioada de repaos, astfel incat rutina clientilor nu este afectata)
  • Tratament rezidual  Presupune aplicarea unor substante insecticide (destinate uzului profesional) pe suprafetele de circulatie a gandacilor. Astfel atat timp cat substanta ramane remanenta pe suprafetele tratate gandacii vor intra in contact involuntar cu ea in traseele lor.
  • Dezinsectie prin nebulizare  presupune efectuareaunei cete insecticide cu ajutorul unui nebulizator ULV. La fel ca si in cazul tratamentului rezidual se creeaza o pelicula foarte fina de insecticid pe toate suprafetele din locatia tratata. Acest tip de tratament prezinta un efect de knock-down remarcabil insa presupune si o perioada de repaos mai extinsa dupa tratament.
  • Tratament cu capcane non-toxice consta in aplicarea unor capcane speciale (de uz profesional) in locuri cheie. Aceste capcane au aplicate in pelicula adeziva sau pe aceasta unor atractanti speciali pe baza de feromoni speciali sau atractanti alimentari meniti sa atraga ca un magnet gandacii.
Leave this field blank

PROGRAMARI INTERVENTII

Contactati-ne pentru o interventie DDD rapida si eficienta.

Intervenim rapid pentru rezolvarea oricarei probleme aparute. Nu trebuie decat sa contactati printr-o cerere de oferta sau un apel departamentul nostru de call-center pentru a stabili impreuna o interventie de exterminare a daunatorilor. Solutiile propuse sunt sigure pentru dvs , familia dvs sau afacerea dvs.

Suna