Dezinsectie viespi

DEZINSECTIE viespI

Servicii de dezinsectie viespi in Bucuresti si Ilfov: spaima viespilor.

Viespile sunt un tip de insecta zburatoare agresiva care datorita intepaturii si prezentei lor poate pune o problema serioasa. Daca ati observat o prezenaă anormala a viespilor, nu ezitati sa ne contactati pentru un tratament care sa le extermine.

Ce sunt viespile?

Viespile  sunt insecte zburatoare apartinand speciei  himenopterelor  si subspeciei  Apocrita, prezente in intreaga lume. Se deosebesc de albine prin „talia” foarte subtire care separa abdomenul de torace. Este cunoscuta in mod obisnuit pentru pericolul muscaturii saleatat pentru oameni cat si pentru animale

Tipuri de viespi

Exista multe variatii intre diferitele specii de viespi, dar, in general, morfologia lor este alcatuita din cap, torace si abdomen, protejate de un exoschelet dur. Cele 3 parti sunt numite cap, mezosom si metasom. Are o lungime de aproximativ 3 sau 4 centimetri.

  • Culoarea viespei poate fi neagra sau maro inchisCele mai cunoscute viespi sunt negre si au dungi galbene.
dezinsectie viespi
deratizare viespi

DESPRE dezinsectie VIESPI

Comportamentul viespei

COMPORTAMENT

Comportamentul viespei este impartit in doua:  solitar si social.

  • Exista aproximativ  1.000 de specii de viespi sociale,  printre care se afla constructorii de colonii uriase. Cuibul este construit mai intai de viespea regina, iar colonia este formata din cateva mii de indivizi in general infertili. Numai regina si masculii se pot imperechea, ceilalti sunt dedicati sa lucreze in cuib.

Viespile solitare sunt fertile si traiesc si lucreaza pe cont propriu. Majoritatea nu construiesc cuiburi si in schimb produc celule de noroi in copaci sau pereti. Altele traiesc in gauri de lemn.

Hranirea si reproducerea viespei.

HRANIRE-REPRODUCERE

Odata ce viespea este adulta, se hraneste cu nectarul florilor. In stadiul larvelor dieta sa este alcatuita din larve, dar in general este o insecta omnivora, deoarece poate prinde alte insecte mici pentru a-si completa dieta.

Mananca fructe cazute si chiar carii. Daca are pui tineri, devine un pradator prin vanatoare pentru a furniza hrana larvelor.

Numai regina se reproduce fiind fertilizata de 1 sau mai multi masculi. Dupa imperechere, spermatozoizii sunt depozitati intr-o punga situata in interiorul reginei pentru a fi utilizata in primavara urmatoare.

Cum arata viespea si cum se deosebeste

ASPECT

Culoarea viespei poate fi neagra sau maro inchis. Cele mai cunoscute viespi sunt galbene si au dungi negre sau invers.

Are 3 ochi care au capacitatea de a diferentia lumina si intunericul si are 2 perechi de aripi, 1 pereche mare si o pereche din spate mai mica.

Antenele sale sunt formate dintr-o serie de segmente numite scape, pedicel si flagel. Au si dinti cu care pot musca, iar corpul, la unele specii, este acoperit cu peri grosi. Are 3 seturi de cate 2 picioare fiecare. Partea cea mai asociata cu viespea este acul care se afla doar in posesia femelei, deoarece acest organ este derivat din organul feminin numit ovipozitor.

servicii ddd viespi

INFORMATII GENERALE VIESPI

Unde se localizeaza viespile

Cuiburile sunt construite in zone protejate, cum ar fi acoperisuri (sub tigla, streasina), gauri in structura unei constructii, plafoane, in pamant, sub scoarta de copac, foste vizuine de rozatoare etc. 

Cuibul este realizat dintr-o varietate de materiale, in principal lemn mestecat, care le confera peretilor o textura asemanatoare hartiei.

Pentru a localiza un cuib, cel mai bine este sa observati cu atentie traseul de zbor al viespilor la amurg cand se intorc la viespar.

Daca identificati un cuib, nu încercati sa il indepartati singur, poate fi foarte riscant, iar acest lucru inseamna ca proprietatea dvs. poate fi infestata de acest daunator.

dezinsectie deratizare viespi

METODE DEZINSECTIE VIESPI

Metode de combatere a viespilor

  • Tratament rezidual  Presupune aplicarea unor substante insecticide (destinate uzului profesional) pe cuibul de viespi. Astfel atat timp cat substanta ramane remanenta pe suprafetele tratateviespile vor intra in contact involuntar cu aceasta.
  • Dezinsectie prin nebulizare  presupune efectuareaunei cete insecticide cu ajutorul unui nebulizator ULV. La fel ca si in cazul tratamentului rezidual se creeaza o pelicula foarte fina de insecticid pe toate suprafetele din locatia tratata. Acest tip de tratament prezinta un efect de knock-down remarcabil insa presupune si o perioada de repaos mai extinsa dupa tratament. se poate folosi doar la interior.
Leave this field blank

PROGRAMARI INTERVENTII

Contactati-ne pentru o interventie DDD rapida si eficienta.

Intervenim rapid pentru rezolvarea oricarei probleme aparute. Nu trebuie decat sa contactati printr-o cerere de oferta sau un apel departamentul nostru de call-center pentru a stabili impreuna o interventie de exterminare a daunatorilor. Solutiile propuse sunt sigure pentru dvs , familia dvs sau afacerea dvs.

Suna