Dezinsectie furnici

DEZINSECTIE furnici

Servicii de dezinsectie furnici in Bucuresti si Ilfov: spaima furnicilor.

Suntem specializati in eliminarea furnicilor, un daunator urban foarte enervant care compromite sanatatea atat a casei, cat si a mediului dvs. de munca. Daca sunteti presedintele unei asociatii de proprietari, sau o persoana fizica, sau aveti o companie si sunteti interesat de eradicarea furnicilor, nu ezitati sa ne contactati.

Ce este furnica?

Formicidele (Formicidae), cunoscute în mod obișnuit sub numele de furnici, sunt o familie de insecte domestice care, la fel ca viespile și albinele, aparțin ordinii himenopterelor. Acestea sunt usor identificate prin antenele lor unghiulare si structura lor in trei sectiuni, cu talie ingusta.

Tipuri de furnici:

Cele mai importante trei specii din Europa, legate de habitatul uman sunt:

  • Crematogaster Scutellaris (furnica rosie)
  • Linephitema Humile (furnica argentiniana)
  • Lasius niger (furnica de gradina neagra)
dezinsectie furnici
dezinsectie tipuri de furnici

DESPRE DEZINSECTIE furnici

Furnica rosie

CREMATOGASTER SCUTELLARIS

Furnica rosie este o furnica tipic mediteraneana, dar ajunge in Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. 

Este o specie inconfundabila cu ochiul liber datorita capului sau rosiatic si a toracelui si abdomenului negru, fiind singura specie bicolora din genul Crematogaster. Forma abdomenului este, de asemenea, caracteristica, deoarece se coboara treptat spre varf si se termina intr-un punct. 

Poate fi identificata si prin comportamentul sau: cand este deranjat, isi ridica abdomenul amenintator si nu ezita sa muste si sa intepe cu stingerul.

Furnica argentiniana

LINEPHITEMA HUMILE

Furnica argentiniana este deschisa pana la maro inchis, avand o dimensiune de aproximativ o zecime de inch. Fiecare antena are 12 segmente.

Usor adaptabila, isi poate face cuibul aproape oriunde. Coloniile sunt de obicei mari si contin sute de regine. Cuiburile sunt situate de obicei pe teren umed. Calatoresc prin trasee in cautare de hrana, zi si noapte. Sunt omnivore, pot manca aproape orice.

Furnica argentiniana invadeaza casele fiintelor umane. In timp, cuiburile interconectate se pot transforma intr-o infestare. Fiecare colonie a acestei furnici poate contine milioane de furnici si mai multe regine.

Furnica de gradina neagra

LASIUS NIGER

Lasius niger este o furnica gasita in toata Europa si in unele parti din America de Nord si Asia. Lucratorii sunt negri cu reflexii gri si o masura de 3 pana la 5 mm, iar regina poate avea pana la 11 mm. Sunt monogame, adica exista o regina pe furnicar.

Coloniile Lasius niger pot atinge o dimensiune maxima de aproximativ 15.000 de indivizi, dar media este de aproximativ 4.000 -7.000 de indivizi.

Aceste tipuri de furnici sunt adesea o problema pentru gradinari. De asemenea, se hranesc cu fructe coapte, cum ar fi capsunile sau perele care nu au un strat superficial dur. Pentru a obtine proteine, mananca cateva insecte mici si paianjeni.

deratizare furnici

INFORMATII GENERALE FURNICI

Unde apar cu precadere furnicile

Furnicile pot aparea intr-o mare varietate de locuri atat in ​​interior, cat si in exterior. Ele apar in general intr-un numar mare cauzand disconfort si neliniste oamenilor.

Zonele cu apa, cu alimente, bucatarii in care deseori pot ramane resturi de mancare sunt locuri perfecte pentru ca o infestare cu furnici sa devina puternica si inconfortabila.

Efectuarea unei analize corecte pentru a afla de unde provin aceste furnici, tipul de furnica pe care o reprezinta si tratamentul cel mai eficient sunt sarcini care trebuie indeplinite profesional daca doriti sa puneti capat infestarii cu furnici.

Bucatarii, balcoane, terase, dining-room, bucatarii de vara, zona gratarului, sunt cele mai comune locuri unde apar regulat furnicile

dezinsectie furnici

METODE DEZINSECTIE FURNICI

Metode de combatere a furnicilor

  • Tratament cu gel profesional  gelurile sunt plasate in locuri cheie dupa o schema de tratament. Gelurile sunt pentru uz profesional (diferite de cele pentru uz casnic) si se caracterizeaza prin calitatea si eficienta lor ridicata și prin natura lor nepericuloasa (nu trebuie asigurata o perioada de repaos, astfel incat rutina clientilor nu este afectata)
  • Tratament rezidual  Presupune aplicarea unor substante insecticide (destinate uzului profesional) pe suprafetele de circulatie a furnicilor. Astfel atat timp cat substanta ramane remanenta pe suprafetele tratate furnicile vor intra in contact involuntar cu ea in traseele lor.
  • Dezinsectie prin nebulizare  presupune efectuarea unei cete insecticide cu ajutorul unui nebulizator ULV. La fel ca si in cazul tratamentului rezidual se creeaza o pelicula foarte fina de insecticid pe toate suprafetele din locatia tratata. Acest tip de tratament prezinta un efect de knock-down remarcabil insa presupune si o perioada de repaos mai extinsa dupa tratament. Poate fi folosit doar la interior.
  • Tratament cu capcane non-toxice consta in aplicarea unor capcane speciale (de uz profesional) in locuri cheie. Aceste capcane au aplicate in pelicula adeziva sau pe aceasta unor atractanti speciali pe baza de feromoni speciali sau atractanti alimentari meniti sa atraga ca un magnet gandacii.
Leave this field blank

PROGRAMARI INTERVENTII

Contactati-ne pentru o interventie DDD rapida si eficienta.

Intervenim rapid pentru rezolvarea oricarei probleme aparute. Nu trebuie decat sa contactati printr-o cerere de oferta sau un apel departamentul nostru de call-center pentru a stabili impreuna o interventie de exterminare a daunatorilor. Solutiile propuse sunt sigure pentru dvs , familia dvs sau afacerea dvs.

Suna