Dezinsectie tantari

DEZINSECTIE TANTARI

Servicii de dezinsectie tantari in Bucuresti si Ilfov: spaima tantarilor.

Datorita muscaturilor lor, tantarii sunt un daunator foarte enervant pentru om. Ei apar de obicei odata cu cresterea temperaturilor si in medii umede, cum ar fi gradini si piscine. Daca ati vazut o crestere a populatiei lor, ceea ce este enervant pentru petrecerea timpului in aer liber, nu ezitati sa ne contactati.

Ce sunt tantarii?

Culicidele (Culicidae) sunt o familie de dipteri nematocera cunoscuta in mod obisnuit sub numele de  tantari . In prezent exista un total de  39 de genuri si 135 de subgenuri recunoscute, cu putin peste 3.500 de specii  recunoscute. Sunt insecte zburatoare, care au un corp subtire si picioare lungi; dimensiunea adultilor variaza in functie de specie, dar rareori depasesc 15 mm. Larvele si pupele se dezvolta in apa

Tipuri de tantari in Romania

In Romania exista aproximativ 55 specii de tantari, printre cele mai periculoase:

  • Culex pipiens (tantarul comun) – transmite virusul West Nile.
  • Aedes albopictus (tantarul tigru) – transmite Febra Denga.
  • Anopheles (tantarul anofel) – transmite Malaria.
dezinsectie tantari
deratizare tantari

DESPRE DEZINSECTIE tantari

Unde stau tantarii?

HABITAT

Larvele si pupele de tantari se dezvolta in apa.Dezvoltarea trece prin patru faze distincte: ou, larva, pupa si adult. Rata de crestere a corpului depinde de specie si temperatura.

Larvele se gasesc in aproape orice corp in care a stgnat apa de cel putin o saptamana, de la ecuator la aproape cercul polar.

Astfel, putem gasi larve in mlastini, anvelope depozitate, canale, balti, maluri de rau, litoral, gauri de copaci, axile foliare, in interiorul plantelor carnivore, tobe, ghivece, cisterne si tot felul de containere exterioare. Nu este nevoie sa existe o cantitate mare de apa. In majoritatea cazurilor, o inaltime de 1 cm de apa poate fi suficienta pentru a-si finaliza stadiul larvar.

Ce boli transmit tantarii?

VECTOR INFECTIOS

  • Malaria este transmisa prin intepaturile diferitlor specii din genul Anopheles. Aceasta boala este boala infectioasa care provoaca cea mai mare morbiditate si mortalitate, cu peste 200 de milioane de cazuri in fiecare an in intreaga lume si este unul dintre factorii care afecteaza cel mai mult economia celor mai afectate tari, in special pe continentul african.
  • Culex pipiens. tantarii pipiens sunt vectori majori ai virusului Nilului de Vest și al virusurilor Usutu (USUV) din Europa. De asemenea, sunt capabili sa transmita alte cateva arbovirusuri, actionand in acelasi timp ca vectori pentru viermii filariati (ex, dirofilarioza canina) si plasmodii care cauzeaza malaria aviara.

In prezent tantarul tigru a invadat Romania.

Cu ce ​​se hranesc tantarii?

HRANIRE

La majoritatea tantarilor de sex feminin, piesele bucale formeaza o proboscis lunga gata sa strapunga pielea mamiferelor pentru a-si suge sangele.

Femelele necesita contributia sangelui pentru a putea incepe ciclul gonotrofic si, astfel, pentru a putea depune oua. Fiecare depunere trebuie sa fie precedat de aportul de sange.

Dieta masculilor este formata din nectar, seva si sucuri de fructe, in general bogate in zaharuri. Organele orale ale masculilor difera de cele ale femelelor in ceea ce le permite posibilitatea de a suge sange.

Astefel de fiecare cand veti fi muscati de care tantari trebuie sa stiti ca ati fost muscati de o femela iar aceasta foarte curand va depune oua.

deratizare tantari

INFORMATII GENERALE tantarii

Unde apar, de regula, tantarii

Tantarii, odata cu venirea sezonului cald, apar peste tot in natura dar ei se localizeaza cu precadere in proximitatea zonelor populate de oameni sau animale pentru a fi in proximitatea surselor de hrana necesare proliferarii lor.

Cimitere si depozite anvelope In zonele urbane cimitirele sau depozitele de anvelope uzate sunt un loc special dezvoltarii si proliferarii tantarilor. Ghivecele, vazele de flori si toate recipientele care pot retine apa pentru cel putin o saptamana sunt locuri unde tantarii vor prefera sa stea.

Gradini si parcuri cu vegetatie sunt deasemnea locuri preferate de tantari pentru ca pe timpul zilei se pot adaposti la umbra vegetatiei dense care le ofera racoare si umiditate.

dezinsectie tantari

METODE DEZINSECTIE TANTARI

Metode de combatere a tantarilor

  • Tratament LV  Presupune aplicarea unor substante insecticide (destinate uzului profesional) pe vegetatie si in aer. Astfel atat timp cat substanta ramane remanenta pe suprafetele tratate tantarii vor intra in contact involuntar cu pelicula insecticida.
  • Dezinsectie tantari prin nebulizare  presupune efectuareaunei cete insecticide cu ajutorul unui nebulizator ULV. La fel ca si in cazul tratamentului rezidual se creeaza o pelicula foarte fina de insecticid pe vegetatie. Acest tip de tratament prezinta un efect de knock-down remarcabil insa presupune aplicarea lui cu precadere in timpul noptii.
  • Tratament prin termonebulizare pretabil zonelor vaste cu vegetatie inalta (paduri, parcuri, mlastini) implica generarea unui fum insecticid cu ajutorul unui fogger care acopera rapid intreaga zona.
  • Delarvizare tratament care actioneaza asupra larvelor si oualelor din apele statatoare (lacuri, mlastini, sisteme de canalizare) conduce la imposibilitatea de eclozare a oulelor sau de maturizare a larvelor.
Leave this field blank

PROGRAMARI INTERVENTII

Contactati-ne pentru o interventie DDD rapida si eficienta.

Intervenim rapid pentru rezolvarea oricarei probleme aparute. Nu trebuie decat sa contactati printr-o cerere de oferta sau un apel departamentul nostru de call-center pentru a stabili impreuna o interventie de exterminare a daunatorilor. Solutiile propuse sunt sigure pentru dvs , familia dvs sau afacerea dvs.

Suna